Kaj je Power brain Fitness?2021-04-07T09:00:49+02:00

kaj je

Power brain Fitness

KRATKO: JE TRENING MIŠIC GLAVE

V večini ne polagamo pozornosti, da ima tudi naša glava mišice (od vratu navzgor kar 58). Gre za majhne, tesno prepletene strukture, ki obdajajo naš največji zaklad – MOŽGANE in s tem žleze v glavi, katere so odgovorne za naše hormone – življenje. Mišice glave lahko prav tako treniramo, kot vse ostale mišice na telesu, le da ta trening daje pomnožene rezultate.

Če vadba »celotnega« telesa ugodno vpliva na kostno gostoto, zmanjšuje možnost poškodb, zmanjšuje potrebo po razvadah, ugodno vpliva na kardiovaskularni sistem, zmanjšuje stres, ugodno vpliva proti depresiji, aktivira izločanje hormonov sreče, itd, lahko vse popolnoma enake pozitivne učinke pripišemo treningu mišic glave, s tem, da so njegovi rezultati pomnoženi, saj neposredno stimulira možgane.

Z aktivacijo mišic na glavi se sproži valovanje, ki se preko lobanjske skorje prenese v možgane in žleze v glavi, na katerih se začnejo pojavljati t.i. kapljičaste spremembe. Kapljičaste spremembe so vlaženje oz. prekrvavljenost žlez v glavi in če citiram moja mentorja :»toliko, kolikor smo mokri, toliko smo zdravi. Toliko, kolikor smo mokri, toliko smo sijoči«
(Atai & Chia, 2020)

V najstniških letih se prične gravitacija, kar pomeni, da mišica začne padati, s tem pa se odlepi od kosti, kar ni samo slabo videti od zunaj, temveč je to slabo tudi za kosti, ki ne dobivajo več »masaže«, katero so dobivale z mišičnim krčenjem, dokler je bila mišica nanjo pripeta. To v prvi vrsti pomeni, da kosti niso dovolj prekrvavljene in prehranjene (zato so z leti obrazi videti vedno manjši, ker na obrazu izgubljamo največ kostne mase), prav tako pa je posledično veliko manjša stimulacija možganov, zaradi česa se začnejo z leti sušiti. Isto se dogaja z našimi žlezami v glavi – začnejo se sušiti. In posušene žleze ne morejo proizvajati hormonov.

K temu pa ne prispeva samo gravitacija, ampak si sami dobesedno pregrevamo možgane s stresom, načinom življenja in neprestano aktiviranim simpatičnim živčevjem. Pover brain Fitness ohlaja glavo, pomirja in soči možgane.

POWER BRAIN FITNESS

VPLIVA POZITIVNO NA

TRENING MIŠIC GLAVE

VPLIVA POZITIVNO NA

ALI STE VEDELI?

zanimivosti iz bloga

Žleze v glavi

Najpomembnejši učinek Power brain fitnessa (je vsaj zame osebno) aktivacija  žlez v glavi. Aktivacija sproži pojav t.i. kapljičastih sprememb, kar pa pomeni vlaženje oz prekrvavljenost žlez v glavi in, kot pravita moja mentorja »toliko,

PREBERI VEČ
Go to Top