Branje z obraza je daoistična metafizična umetnost, ki hkrati služi prepoznavanju kdo smo, kakor tudi kaj se je/bo z nami dogajalo. Obraz je "zemljevid", ki se neprestano spreminja in odslikava naše življenje in zdravje.

"Od rojstva do 25-ega leta imate obraz, kot vam ga je dala mama. Od 25-leta do 50-ega leta si ustvarite lasten obraz. Po 50-em letu imate obraz, ki si ga zaslužite" (-kitajski rek)

Vsi znamo na nek način diagnosticirati obraz in tako prepoznamo nekoga, ki "žari od sreče" - ta sijaj se po tradicionalni medicini imenuje Shen in je bil prvo, kar so zdravilci na osebi pogledali.

Vsi znamo razbrati iz izrazitih podočnjakov, da je nekdo zelo izčrpan - na spodnji veki se kaže stanje nadledvičnih žlez (ki proizvajata stresne hormone).

Ko opazimo pri nekomu navzdol obrnjene ustne kotičke, nam je jasno, da je ta oseba žalostna (odtekanje energije).

Pri daoistični metodi temelji branje obraza na podlagi poznavanja načel Yina in Yanga. Yin pomeni nekaj notranjega, prikritega, neznanega, medtem ko Yang nekaj zunanjega, vidnega znanega.

To pomeni, da ima oseba javni obraz (tisti za katerega želi, da ga drugi vidijo) in privatni obraz (katerega raje zadrži zase). Torej, kar pokažemo zunanjemu svetu ni nujno, da to tudi zares čutimo.

Desna stran obraza je ogledalo za Yin. Yin pomeni tudi pasivnost in tako tudi manj čustveno stran- ljudje v javnosti želimo kazati Yin stran. To je "maska" za javnost. Leva stran je bolj aktivna, Yang stran in kaže več notranjih čustev, vendar teh ne želimo kazati javnosti.

Da spoznamo in lažje razberemo svoj Yin in Yang, lahko uporabimo svojo sliko, jo z urejevalnikom slik malo predelamo, da naredimo dve novi sliki. Ena naj bo sestavljena iz dveh levih polovic in druga iz dveh desnih polovic obraza.

Slika, pridobljena iz dveh desnih polovic je ponavadi malce bolj prijetna, mirna, vedra, umirjena, medtem, ko je slika dveh levih polovic malce bolj senčna in označena.

Te zanima kako izgleda Power brain Fitness?

Registriraj se in dostopaj do brezplačnih video vsebin.

DO BREZPLAČNIH VSEBIN DOSTOPAŠ TUKAJ