Mišice glave in trening

Od vratu navzgor imamo 57 mišic. 58-a mišica je jezik, ki je pri treningu mišic glave zelo pogosto vključena, saj je neposredno povezana s srčno mišico, vpliva na postavitev hrbtenice in doseže akupunkturno točko za stimulacijo žlez v glavi.
.
Mišice na glavi so med seboj zelo prepletene, zato pa še toliko bolj kondicija ene mišice vpliva na kondicijo drugih.
V praksi to pomeni, da če pade zgornja veka, bo kmalu padla spodnja, ko bo padla spodnja, bodo padla lička, ustni kotički, lahko se začnejo pojavljati vrečke pod brado, se naguba vratna mišica in nenazadnje lahko padejo pri ženskah tudi prsi.
.
Padec mišic obraza nikakor ne pomeni samo lepotnega disbalansa, temveč je od njihove kondicije in prekrvavljenosti odvisno:
– kako prehranjene so kosti,
– kako prekrvavljeni so možgani,
– kako sveža je koža obraza
– kako prekrvavljeno je lasišče in
– kako kvalitetno lahko izkoriščamo funkcije mišic glave (žvečenje, mimiciranje, gledanje,…)
.
NI se potrebno vdati v splošno prepričanje da si nemočen pri kondiciji obraza in glave, da je upadlost obraza samoumevna, da je poslabšanje vida normalno, da se izgubi kostne gostote ne moremo izogniti, da poslabšanje spomina pride “zdravo za gotovo”,…vse to se da nadzorovati s treningom – treningom mišic glave.
In ne govorim, da ostaneš zaradi tega treninga večno mlad, prepričana pa sem, da tudi od športa, s katerim se ukvarjaš, ne pričakuješ, da se zaradi njega nikoli ne boš postaral – veš pa, da ti bo dvignil kvaliteto življenja – privošči to še svoji glavi.

Te zanima kako izgleda Power brain Fitness?

Registriraj se in dostopaj do brezplačnih video vsebin.

DO BREZPLAČNIH VSEBIN DOSTOPAŠ TUKAJ