Verjamem, da imajo otroci od naših vadb največ. Ne samo zato, ker so njihovi možgani še pretočni, dobro delujoči, ampak zato, ker ne dvomijo, da lahko najbolj preproste stvari najbolj koristijo. In ne gre se samo za vero v to, temveč za to, da tiste preproste stvari tudi izvajajo.

Odrasli pogosto mislimo, da če stvari niso kompleksne, drage in iz toliko virov dokazane, da se o njih piše v šolskih učbenikih, ne morejo delovati. V bistvu pa so ravno stvari, ki se nam zdijo "otročje", samoumevne, smešno preproste tiste, ki najbolj vplivajo na naše zdravje.

Tako je ena izmed bolj pogostih reakcij, ko govorim o tem, da bi se morali nazaj priučiti optimalno dihati oziroma vaditi dihanje precej uporniška, v smislu "Zdaj še se moram učiti dihati? Kaj še ne? Saj pa diham." V bistvu pa je dih najmočnejše orodje za regeneracijo, zdravljenje in čustveno stabilnost (pa seveda bi lahko naštevala še do onemoglosti).

Če opazujemo taoistične mojstre, lahko ure in ure govorijo o tem kako polnimo telo, če držimo konice prstov na popku, če obrnemo konico jezika proti grlu, če se dotikamo temena, če obračamo oči,...slišati je tako enostavno, da se nam pogosto ne zdi vredno niti poskusiti če deluje - ampak če ne poskusiš, ne veš. Zato te ne bom prepričevala.

Ogromno teh najbolj mogočnih in enostavnih tehnik pa je zapakiranih v vaje Power brain fitnessa - in zato so te vaje tako učinkovite. Fizična aktivacija povezana s starodavnimi najmočnejšimi tehnikami daje najboljše možne rezultate - in v tem se razlikujemo inštruktorice Tao face yoge by Savina Atai & Mantak Chia, od ostalih.

Te zanima kako izgleda Power brain Fitness?

Registriraj se in dostopaj do brezplačnih video vsebin.

DO BREZPLAČNIH VSEBIN DOSTOPAŠ TUKAJ